Sporten voor het goede doel – dit zijn de 5 Beste TIPS!

Sporten voor het goede doel – dit zijn de 5 Beste TIPS!

Sporten voor het goede doel is een lucratieve manier om fondsen te werven voor het goede doel. Run For Kika (hardlopen voor het goede doel), Alpe d’Huzes (fietsen voor het goede doel), Samenloop voor Hoop (wandelen voor het goede doel), Arena Moves; de laatste jaren neemt het aantal evenementen flink toe en zijn ook de inkomsten van deze sportevenementen flink gestegen. Als wordt gekeken naar de opbrengsten en het aantal deelnemers aan de wedstrijden, dan kan worden geconcludeerd dat deelname onverminderd populair blijft en er ieder jaar weer meer geld voor het goede doel opgehaald word.

Ben jij sportief en wil jij je graag sporten voor een goed doel? Dat kan! Je kunt namelijk hardlopen, fietsen, wandelen of aan een andere sportieve activiteit meedoen voor een goed doel. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dat houdt in dat je zelf een actie start, maar dan op een sportieve manier! Naast je sportieve prestatie, kun je dan ook nog een prestatie voor het goede doel neerzetten door sponsorgeld in te zamelen.

Sporten voor het goede doel Tips & Tricks
Ben je van plan binnenkort een sportevenement te organiseren waar geld voor het goede doel wordt ingezameld? Tijdens de organisatie hiervan kan er veel op je afkomen. Of het nu gaat om fietsen, hardlopen of wandelen voor het goede doel, je wilt dat de dag zal slagen en dat iedereen plezier heeft. Middels een goede voorbereiding is het halve werk al gedaan. Graag voorzien we je van een aantal praktische tips.

 1. Zoek een geschikte locatie voor het evenement
  Hoe groot is het evenement? Gaat het alleen om fietsen voor het goede doel? Of worden er meerdere sporten gecombineerd? Hou ook rekening met het aantal bezoekers die langs kunnen komen de dag zelf.
 2. Maak een draaiboek
  Zeker met grote evenementen is het verstandig om een goed draaiboek te maken. Het is vervelend wanneer er tijdens het evenement niet duidelijk is wat er op dat moment gedaan dient te worden. Door een goed draaiboek op te stellen kan de dag gestructureerd verlopen. Ook met kleine evenementen is dit een must.
 3. Promoot het goede doel vanaf het begin
  Geef duidelijk vanaf het begin aan dat het sportieve evenement is gekoppeld aan een sponsorloop voor een goed doel. Vraag de deelnemers tijdens en na de inschrijving een inzamelingsactie pagina aan te maken op Whydonate. Maak van te voren zelf een profiel aan voor het goede doel en creëer speciaal een pagina voor het evenement, bijvoorbeeld “hardlopen voor het goede doel”.
 4. Bedenk een beloning
  Wat krijgen de deelnemers die een geldinzameling voor het goede doel starten er voor terug? Gratis deelname? Een mooi prijzenpakket? Kans op een leuke reis? Vindt sponsoren die deze prijzen mogelijk willen maken, zodat je hier geen geld aan kwijt bent.
 5. De dag zelf
  Naast de deelnemers kan een sportief evenement een hoop bezoekers aantrekken. Een uitgelezen kans om deze bezoekers ook om een gift te vragen. Je kunt dit uiteraard ook al online doen, op de website of facebook pagina van het evenement.

Succesvolle Voorbeelden

 1. Hardlopen voor het goede doel
  Doorzettingsvermogen, dat is van belang bij het leveren van sportieve prestaties zoals hardlopen voor het goede doel. Jij kunt steun bieden door je te laten sponsoren voor je sportieve actie!

Dam tot Damloop voor Fonds Slachtofferhulp
No Sun Run voor het Huidfonds

 1. Fietsen voor het goede doel
  Zit je liever op een fiets? Zamel dan geld in door te fietsen voor het goede doel!

Sport4Hope (fietsen tegen Kanker)
Mont ventoux
Alpe d’huez

 1. Wandelen voor het goede doel
  Geen snelheidsduivel, maar wel uithoudingsvermogen? Geef je dan op voor een wandeltocht en wandel voor het goede doel.

Nijmeegse 4 daagse
Samenloop voor hoop

adminvlucht

Related Posts

Hoe werken met een personal coach kan helpen jouw sportdoelen te bereiken

Hoe werken met een personal coach kan helpen jouw sportdoelen te bereiken

Jupiler Pro League spannender dan ooit

Jupiler Pro League spannender dan ooit

Wanneer je gezonder bent sta je positiever in het leven

Wanneer je gezonder bent sta je positiever in het leven

Waar koop je best je eettafel?

1 Comment

Reacties zijn gesloten.