Sporten is gezond – 7 redenen om nu te gaan sporten

Sporten is gezond – 7 redenen om nu te gaan sporten

Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Dit zijn 7 redenen om te sporten.

 1. Sporten verhoogt je stofwisseling
  Wie regelmatig sport verhoogt zijn stofwisseling. Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt in dan een lichaam dat niet in vorm is. Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. En een snelle stofwisseling betekent dat je makkelijker op gewicht blijft.
 2. Je kunt meer eten als je vaker sport
  Als je regelmatig sport kun je meer eten zonder dat je ervan aankomt. Als je ‘s ochtends 45 minuten op de crosstrainer staat en hiermee 500 calorieën verbrandt heb je die dag dus 500 calorieën speling. Sporten is een geweldige manier om gezond te worden en te balansen na een ongezonde dag. Of om juist ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een feestmaal.
 3. Sporten houdt je lichaam soepel
  Vooral als je een kantoorbaan hebt en dus veel zit kan sporten erg goed zijn voor je flexibiliteit. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een andere manier en voorkom je dus allerlei problemen met je gewrichten en je spieren. Sporten als power yoga kunnen je zelfs helpen RSI te verminderen en van je pijn en stijfheid af te komen. Daarnaast helpt het je doorbloeding te verbeteren en algeheel in vorm te blijven. Andere sporten zoals zwemmen of hardlopen helpen je ook lekker soepel te blijven.
 4. Je slaapt beter
  Je nachtrust verbetert wanneer je overdag fysiek bezig bent geweest. Je kunt heel moe zijn van een dag werken op kantoor, omdat je de hele dag bezig bent geweest met mentale uitdagingen. Je lijf is echter lang niet zo moe, en daarom kan het lastig zijn om de slaap te vatten. Als je op dit moment niet zo stevig slaapt als je ooit deed, en je weet dat je te weinig sport, kan het goed zijn om vaker te gaan sporten. Maak je lijf maar lekker moe, dan slaap je dieper en veel vaster en krijg je een betere nachtrust.
 5. Voert stresshormonen af
  Als je last hebt van een constant stressgevoel is sporten een goede manier om meer rust te vinden. Tijdens het sporten worden stresshormonen namelijk afgevoerd. Je voelt je meer ontspannen en lichter na een uurtje flink sporten. Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Een gevoel wat je juist in stressvolle periodes goed kunt gebruiken.
 6. Sporten is gezond – je voelt je sterker en fitter
  Wie vaak sport zit lekkerder in zijn vel. Door te sporten word je gezonder, krijg je meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en meer energie. Je staat steviger in het leven en voelt je sterk en fit. Het kan heel goed zijn dat je je alles behalve fit voelt als je net begint met sporten. Wanneer je lichaam echter gewend begint te raken aan je sportschema zul je merken dat de beweging je ontzettend goed doet!
 7. Je maakt je even los van het dagelijkse leven
  Sport is voor veel mensen een manier om even te ontsnappen aan de realiteit. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen. Wanneer je sport samen met anderen merk je al snel dat het sporten een leuke sociale beleving wordt. Je combineert dan je sociale leven met werken aan je gezondheid en dat is heel slim! Ook is het heerlijk om bijvoorbeeld te sporten in de natuur of je even af te sluiten met je iPod in de fitnesszaal.

Hoe vaak zou ik moeten sporten?
Om in vorm te blijven zouden de meeste mensen zo’n 2 tot 3 keer per week minimaal een uur moeten sporten. Je moet hierbij denken aan activiteiten die echt je hartslag verhogen. Door met regelmaat te sporten blijft niet alleen je lijf in vorm, maar profiteer je ook optimaal van alle andere voordelen die sport te bieden heeft. Je voelt je in het dagelijks leven rustiger, gelukkiger en simpelweg fitter. Zo kan sporten je helpen om meer tijd door te brengen in de heilzame natuur, of juist zorgen voor een beetje tijd voor jezelf zodat je na kunt denken terwijl je aan je lichaam werkt. Een perfecte manier om sporten te combineren met plezier is bijvoorbeeld door een wandelvakantie te maken! Wat dacht je van een wandelvakantie in de Alpen? Of misschien een wandelvakantie in Europa?

adminvlucht

Related Posts

Hoe werken met een personal coach kan helpen jouw sportdoelen te bereiken

Hoe werken met een personal coach kan helpen jouw sportdoelen te bereiken

Jupiler Pro League spannender dan ooit

Jupiler Pro League spannender dan ooit

Wanneer je gezonder bent sta je positiever in het leven

Wanneer je gezonder bent sta je positiever in het leven

Waar koop je best je eettafel?