Echte Sport is een reeks programma’s en initiatieven die bedoeld zijn om mensen, gemeenschappen en organisaties de middelen te geven om de vele voordelen van sport te benutten vanuit een platform van gedeelde waarden en principes. Door middel van openbare raadpleging hebben de Canadezen ons verteld dat ze willen dat hun sportervaring gebaseerd is op de waarden van eerlijkheid, uitmuntendheid, inclusie en plezier.

Echte sport is gewijd aan het idee dat goede sport een groot verschil kan maken. Het is onze missie om programma’s en initiatieven te leveren die…

Deelnemers, ouders, coaches en ambtenaren in staat stellen om hun diepgewortelde geloof in de deugden van goede sport te verwoorden en op te volgen.
Deelnemers, ouders, coaches en ambtenaren in staat stellen zich te identificeren met anderen die vergelijkbare waarden hebben.
Creëer een eerlijke, veilige en open sfeer waarin goede sporten sterker kunnen worden door inclusieve concurrentie op alle niveaus.
Om deze doelen te bereiken, bevorderen we zeven True Sport Principles. De Principles moeten te allen tijde in het spel zijn, in perfecte balans met elkaar werken, zodat de sport echt goed is en de kans krijgt om het grootste verschil te maken. True Sport teams, clubs, atleten, coaches en leraren zetten zich in voor deze Principles for Sport.

Wie is True Sport?
Iedereen die zich bij True Sport heeft aangesloten en blijft spelen, trainen, meedoen en/of een sportervaring aanbiedt die in overeenstemming is met de True Sport Principles, maakt deel uit van True Sport. True Sport omvat elke sport op elk niveau: van little-leaguers tot Olympiërs, van boogschieten en hockey tot basketbal en circuit. True Sport omvat ook gemeenschappen waarvan de leiders begrijpen dat sport een krachtige motor is voor gezondheid en sociale verbondenheid in steden en dorpen in het hele land.

Waar is True Sport?
True Sport leeft in heel Canada in gemeenschappen van elke grootte en in sportorganisaties op elk niveau. Echte sporters die internationaal concurreren brengen de geest van goede sport met zich mee, waar ze ook gaan.

Waarom True Sport?
Elk jaar komen miljoenen Canadezen samen door middel van sport. In elke provincie en elk gebied inspireert de gemeenschapssport tot vriendschap, leren, gezondheid en persoonlijke groei. Canadezen vertellen onderzoekers dat sport na het gezin de krachtigste invloed heeft op de ontwikkeling van jongeren.

Echte Sport bestaat om te proberen de juiste voorwaarden te creëren voor individuen om goede sport te ervaren, te waarderen, zich eraan te verbinden, te koesteren en er hun hele leven mee verbonden te blijven. True Sport wil goede sportgemeenschappen creëren van kust tot kust omdat we weten dat goede sport een groot verschil kan maken in het leven van onze kinderen, en we geloven dat de manier waarop we samen spelen vorm geeft aan hoe we samen leven.

Goede sport is geen toeval! Sport schiet tekort wanneer negatief gedrag ons in de weg staat van de positieve dingen die sport ons kan leren over samenwerken, respect hebben voor elkaars inspanningen en omgaan met zowel overwinning als nederlaag met de gratie van een kampioen.

Beyond sport foundation

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *