De GLL Sport Foundation is een organisatie die wordt beheerd door Charitable Social Enterprise GLL om getalenteerde atleten in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

In 2007 werd GLL zich bewust van het feit dat jonge getalenteerde atleten hun dromen moesten opgeven vanwege de hoge kosten van training, reizen en wedstrijden.

Nationaal onderzoek toonde aan dat de jaarlijkse kosten voor het behalen van een hoge nationale sportranglijst gemiddeld 6.000 pond bedragen. In veel gevallen ging talent verloren als gevolg van financiële problemen met een bijbehorende negatieve impact op lokale jongeren, gemeenschappen en sportclubs. GLL was vastbesloten om een regeling te ontwikkelen om dit probleem tegen te gaan.

De GLL Sport Foundation werd geboren, gelanceerd in 2008 met de steun van Sally Gunnell OBE, die de beschermheer van de Stichting werd.

Als een toonaangevende Charitable Social Enterprise is GLL trots om deze positieve impact op onze gemeenschappen te kunnen maken via de Foundation.

GLL Sport Foundation Doelstellingen
Het ondersteunen van jonge mensen met atletisch talent om hun volledige sportpotentieel te bereiken door de financiële lasten van de training en de wedstrijdkosten te verminderen.
De kloof in de ongelijkheid in de sport te overbruggen en jonge sporters de kans te geven hun potentieel te bereiken.
Lokale gemeenschappen inspireren om deel te nemen aan lichaamsbeweging en te streven naar het bereiken van resultaten, met behulp van onze Ambassadeurs.
Op zoek gaan naar een langdurige sportieve erfenis en coördinatie met nationale talentontwikkelingstrajecten.
De grootste onafhankelijke steunprogramma’s voor getalenteerde jongeren die streven naar nationaal en internationaal succes in de sport te zijn.

HISTORIE

Sally Gunnell OBE werd de beschermheer van de Stichting toen de stichting in 2008 ontstond. Sally won in 1992 de Olympische gouden medaille in de

Sally2
400m hindernissen en is een eerdere wereldrecordhouder.

Sally Gunnell legde de kernrol uit die de Stichting speelt bij het ondersteunen van de volgende generatie atleten en zo te zorgen voor een sportieve erfenis, niet alleen voor Rio maar ook voor de toekomstige generaties: “Het is van vitaal belang dat we jonge mensen inspireren om uit te blinken in de sport en hun talent in te zetten voor toekomstige Spelen”.

“Vanaf het moment dat ik als jonge atleet ben begonnen en mijn sport heb doorlopen, weet ik dat ondersteuning in de loop van uw ontwikkelingsjaren cruciaal is. Ik ben blij dat ik via dit programma een dergelijke ondersteuning van toekomstig sporttalent kan bevorderen”.

Lees meer over beyond sport foundation op de volgende pagina.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *